ελληνικές λέξεις
Τη στήριξή του στις ρυθμίσεις εκείνες που θα δημιουργήσουν ευνοϊκές συνθήκες για οικονομική δραστηριότητα και θα προσφέρουν δεύτερες ευκαιρίες σε Μμε εμπόρους και επιχειρηματίες, σημείωσε ο πρωθυπουργός στο πρώτο «ραντεβού» του με την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΕΕ.
ελληνικές λέξεις
ελληνικές λέξεις
Ταυτόχρονα, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, ο πρωθυπουργός επανέλαβε την πάγια θέση του για την υιοθέτηση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου συνεργασίας ανάμεσα στο κράτος, τους φορείς της κοινωνίας και τους δρώντες της αγοράς ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον πρωθυπουργό στην αναγκαιότητα της χρηματοδότησης και της ρευστότητας των επιχειρήσεων, η οποία θα καλυφθεί από την αντίστοιχη αναπτυξιακή τράπεζα που θα ιδρυθεί. Παράλληλα, επισήμανε την προσήλωσή της κυβέρνησης στη μείωση της γραφειοκρατίας και στη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος, που τόσο ανάγκη έχει η χώρα
Από την πλευρά των εμπόρων ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης υπογράμμισε ότι η υλοποίηση των ανεκπλήρωτων εξαγγελιών θα είχαν αποτρέψει την αύξηση των ληξιπρόθεσμων και της παραβατικότητας και ότι ο «τροφοδότης λογαριασμός» είναι ο κρίκος που λείπει στη χρήση του πλαστικού χρήματος.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Ακόμη, σημείωσε ότι ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί στο θέμα της οικονομικής συνέπειας των επιχειρηματιών, «το οποίο, δυστυχώς έχει πάψει τα χρόνια των μνημονίων να είναι κάτι αυτονόητο, ούτε αποτελεί πλέον τον κανόνα στην αγορά αλλά σύμφωνα με τα στοιχεία αποτελεί μάλλον την εξαίρεση», όπως είπε κ. Κορκίδης. Για να διατηρήσει μάλιστα κάποιος τη συνέπεια του, συνέχισε ο ίδιος, απαιτείται μεγάλη προσπάθεια και πολλές θυσίες.
«Δικαιολογίες για την αδήλωτη και απλήρωτη εργασία δεν υπάρχουν. Το παράπονο όμως των μικρομεσαίων είναι ότι η επιχειρηματική και εργοδοτική συνέπεια δεν έχει αναγνωριστεί ποτέ και από κανένα. Ίσως είναι καιρός με κάποιον τρόπο να επιβραβευθεί και να γίνει παράδειγμα προς μίμηση», προσέθεσε.
Ακόμη σημείωσε ότι ήρθε η ώρα να ξεκινήσει ένας ευρύς διάλογος για την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Τι συζήτησαν Αλ. Τσίπρας - ΕΕΤ
Στην συνάντησή του με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την πεποίθηση ότι το 2017 μπορούμε να φτάσουμε σε ανάπτυξη κοντά στο 2%, μέγεθος που δεν έχει να δει η ελληνική οικονομία πάνω από μια δεκαετία, επισημαίνοντας τους «ενθαρρυντικούς δείκτες» και τα «ενθαρρυντικά» σημερινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.
Ο πρωθυπουργός σημείωσε και την αναγκαιότητα εργαλείων ρευστότητας και αύξησης της ζήτησης «για να μπορέσει να εκτιναχθεί η ελληνική οικονομία», τονίζοντας ότι ο ρόλος των τραπεζών σε αυτή την προσπάθεια είναι πολύ χρήσιμος, ενώ επισήμανε ότι πρέπει να επανοικοδομηθεί η εμπιστοσύνη όχι μόνο των επενδυτών αλλά και των καταθετών στις ελληνικές τράπεζες.
Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως «η αλήθεια είναι ότι έχουμε ενθαρρυντικούς δείκτες, και τα σημερινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ είναι ενθαρρυντικά, διότι δείχνουν ότι αν συνεχίσουμε σε αυτούς τους θετικούς ρυθμούς που είχαμε στα πρώτα τρίμηνα, τα δύο και ιδιαίτερα το τρίτο που απ' ό, τι φαίνεται είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικό - όλοι το νιώθουμε αυτό και με την πολύ μεγάλη απόδοση του τουρισμού, μπορούμε να φτάσουμε στο 2017 σε μεγέθη ανάπτυξης κοντά στο 2%, που έχει να δει η ελληνική οικονομία πάνω από μια δεκαετία».
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Υπογράμμισε ότι αυτό που χρειάζεται κατά την εκτίμηση του «είναι να διατηρήσουμε τη δημοσιονομική ισορροπία, ταυτόχρονα όμως να δώσουμε και εργαλεία ρευστότητας και να αυξήσουμε και τη ζήτηση για να μπορέσει να εκτιναχθεί η ελληνική οικονομία». «Και άρα ο ρόλος των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, των τραπεζών, σε αυτή την προσπάθεια είναι πολύ χρήσιμος», συνέχισε, για να προσθέσει πως «ταυτόχρονα με αυτή την προσπάθεια πρέπει να επανοικοδομήσουμε την εμπιστοσύνη όχι μόνο των επενδυτών αλλά και των καταθετών στις ελληνικές τράπεζες». Επ΄ αυτού επισήμανε: «Ήδη είχαμε μια θετική εξέλιξη τον Ιούλιο, με την αύξηση κατά 1 δισ. Νομίζω ότι αυτός ο ρυθμός πρέπει να αυξηθεί ακόμα περισσότερο και να επιταχυνθεί, και με αυτόν τον τρόπο νομίζω ότι θα κλείσουμε οριστικά τον κύκλο της κρίσης».
Από πλευράς τους οι Έλληνες τραπεζίτες κατά τη συνάντησή τους με τον κ. Τσίπρα όπως προκύπτει από την σχετική ανακοίνωση της ΕΕΤ, τόνισαν πως η κατάσταση στην οικονομία και τις αγορές παρουσιάζει σαφή βελτίωση. Αυτό φαίνεται ιδιαίτερα μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης, την έκδοση κυβερνητικού ομολόγου πενταετούς διάρκειας, μετά από τρία χρόνια απουσίας από τις αγορές και την αναβάθμιση της χώρας από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης Moody’s και Fitch. Σύμφωνα με την ΕΕΤ η οικονομία ανακάμπτει μετά από πολυετή περίοδο ύφεσης, οι προσδοκίες βελτιώνονται, οι αβεβαιότητες περιορίζονται και η στενότητα ρευστότητας στην αγορά χαλαρώνει.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
φρονιμίτης συμπτωματα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου