ποια ειναι η συναισθηματικη κατασταση της αντιγονης
«Απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα, χρειάζεται μια ακόμα αυστηρότερη ευρωπαϊκή τοποθέτηση, που να υπογραμμίζει ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά, ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και ότι απαιτείται ο απόλυτος σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο» τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδημούλης.
μπουγατσα η ανοιξη
«Εργαζόμαστε εντατικά, προκειμένου η προκλητική στάση της ηγεσίας Ερντογάν να τύχει απομόνωσης, όχι μόνο σε ευρωπαϊκό, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο», προσθέτει. Ταυτόχρονα κάνει λόγο για ενδεχόμενα πολιτικά παιχνίδια σκοπιμότητας από την Άγκυρα σε ό, τι αφορά στην υπόθεσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, τονίζοντας γι΄αυτό «στην Ελλάδα επιβάλλεται η απόλυτη εθνική ομοψυχία, ενότητα και σοβαρότητα».
Σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, ο αντιπρόεδρος του ΕΚ εκτιμά ότι «αυτή τη στιγμή έχει δημιουργηθεί ένα ιστορικό "παράθυρο ευκαιρίας" για λύση, το οποίο οφείλουμε να αξιοποιήσουμε» και σημειώνει ότι «η κυβέρνηση Τσίπρα και η νέα κυβέρνηση Ζάεφ προχωρούν με αποφασιστικά βήματα στην οριστική επίλυση της διαμάχης για την ονομασία της πΓΔΜ». «Ο καλύτερος τρόπος για να πετύχουμε μια λύση στο Mακεδονικό, η οποία να είναι εθνικά συμφέρουσα για τη χώρα, είναι να ολοκληρώσουμε την προσωρινή συμφωνία με ενδιάμεση συμφωνία αυτή του 1995. Και αυτό σημαίνει μια διεθνή συμφωνία με υπερσυνταγματική ισχύ, με πλήρεις και διασφαλισμένες διεθνείς εγγυήσεις, η οποία θα εξασφαλίζει τα δύο μεγάλα εθνικά ζητούμενα: Μια σύνθετη ονομασία κοινής αποδοχής έναντι όλων, erga omnes, αλλά και την οριστική και πάγια εγκατάλειψη αλυτρωτισμών κάθε μορφής», προσθέτει.
Επισημαίνει ότι το σκάνδαλο Novartis έχει παγκόσμιες διαστάσεις, ενώ όσον αφορά το ελληνικό σκέλος αναφέρει ότι η κυβέρνηση επιδιώκει από την πρώτη στιγμή να διαλευκανθεί το συντομότερο δυνατό, χαρακτηρίζει επικίνδυνες τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης που «κάνουν ζημιά στο πολιτικό κλίμα», όταν μιλάν για συνωμοσία και προδοσία, και ζητά «να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, ενώ στο μεταξύ θα ήταν συνετό να κατέβουν οι τόνοι και να μπουν στην άκρη κουβέντες, που θυμίζουν εμφυλιοπολεμικό διχασμό».
Τέλος, αναφερόμενος στα της ελληνικής οικονομίας λέει πως «έπειτα από χρόνια μεγάλων οικονομικών δυσκολιών και λιτότητας, που άφησαν πίσω τους μια κατεστραμμένη κοινωνία, η Ελλάδα εισέρχεται τώρα σε μια νέα εποχή οικονομικής ανάκαμψης, που θα σηματοδοτηθεί από το οριστικό τέλος των μνημονίων, όπου θα απολαμβάνουμε μεγαλύτερους βαθμούς ελευθερίας» και «μέχρι τότε πρέπει να επιταχύνουμε, ώστε να ολοκληρωθούν τα βήματα που απομένουν: Τέταρτη αξιολόγηση, περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους και έγκριση του μεταμνημονιακού προγράμματος "made in Greece"».
Επισημαίνει ότι οι εκτιμήσεις για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας από την Κομισιόν για τα έτη 2018 και 2019 είναι θετικές, προσθέτει ότι οι οίκοι αξιολόγησης πρόσφατα αναβάθμισαν την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, δίνοντας ένα επιπλέον "σήμα" στις αγορές για επενδύσεις στην Ελλάδα, ενώ και στο Eurogroup της 19ης Φεβρουαρίου επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά η θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας, η υλοποίηση των δεσμεύσεων του προγράμματος και η πορεία προς την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και των τεχνικής φύσεως εκκρεμοτήτων και καταλήγοντας τονίζει:
«Η χώρα μας δεν είναι πια το "μαύρο πρόβατο" της Ευρωζώνης, αλλά ένας εταίρος που θέλει να έχει επιρροή στις αποφάσεις και την ατζέντα για το μέλλον του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, να προωθήσει συνέργειες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπως η "Προοδευτική Συμμαχία", και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όπως η Σύνοδος των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου. Έχουμε αποκτήσει πλέον συμμάχους και ερείσματα, δεν είμαστε μόνοι, ούτε απομονωμένοι».
ποια ειναι η συναισθηματικη κατασταση της αντιγονης
ποια ειναι η συναισθηματικη κατασταση της αντιγονης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου