Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

κουρσαρος αιγιο

Αυτό απεκάλυψε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης μετά τη συνάντηση που είχε με τους Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ), Φραντσέσκο Ντρούντι (ΕΚΤ), Νικόλα Τζιαμαρόλι (ESM) και Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ) με θέμα τα ενεργειακά προαπαιτούμενα.


μεταναστευτικα ρευματα στην ελλαδα

μαξιλαρια καναπε ικεα

κουρσαρος αιγιο

κουρσαρος αιγιο

Ο υπουργός επιβεβαίωσε πως έχει επιτευχθεί μεγάλη πρόοδος και απεκάλυψε ότι έχει κλείσει το πλαίσιο της συμφωνίας και απομένει να διευκρινιστεί το χρονοδιάγραμμα και ο οδικός χάρτης για την πώληση, κάτι που παρέπεμψε για την Παρασκευή οπότε θα συναντηθεί ξανά με τους επικεφαλής των κλιμακίων.


Κατά τον ίδιο η συμφωνία θα διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας στους λιγνιτικούς σταθμούς, ενώ η πώληση των μονάδων της ΔΕΗ θα γίνει με διαχωρισμό των περιουσιακών στοιχείων. «Στους κλάδους που θα αποσχιστούν θα περιληφθούν και οι εργαζόμενοι», είπε σχετικά.


Στην ίδια βάση ξεκαθάρισε πως είναι υπό διαπραγμάτευση τα αντισταθμιστικά μέτρα που έχουν ζητηθεί από την ελληνική πλευρά, ήτοι η παράταση των ωρών λειτουργίας για δύο εργοστάσια της ΔΕΗ σε Αμύνταιο και Καρδιά και η ρύθμιση για τις δημοπρασίες ενέργειας ΝΟΜΕ ανάλογα με την πρόοδο της αποεπένδυσης. Ο κ. Σταθάκης είπε πως οι θεσμοί έθεσαν θέμα κατάργησης της λεγόμενης χρέωσης προμηθευτή, στο πλαίσιο της εφαρμογής της μεταρρύθμισης της αγοράς.


Για το θέμα της ΔΕΠΑ και του ανοίγματος της αγοράς αερίου, οι θεσμοί άκουσαν την ελληνική πρόταση η οποία και θα συζητηθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας, με την οποία επιχειρείται αναδιάταξη των εταιρειών φυσικού αερίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και η διατήρηση της θέσης της ΔΕΠΑ στη λιανική αγορά.


Να σημειωθεί πως για όσο διάστημα ήταν σε εξέλιξη η συνάντηση Σταθάκη – θεσμών στο υπουργείο Περιβάλλοντος ήταν σε εξέλιξη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην επικείμενη ιδιωτικοποίηση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ από εργαζόμενους της ΔΕΗ, κατοίκους, εκπροσώπους της εκκλησίας και της τοπικής κοινωνίας. Οι συγκεντρωμένοι με πανό και συνθήματα τάχθηκαν κατά της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων Μελίτη Ι, ΙΙ και του ορυχείου στη Δυτική Μακεδονία, καθώς και των μονάδων 3 και 4 στη Μεγαλόπολη. Όπως υποστήριξαν η επικείμενη ιδιωτικοποίηση των μονάδων σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη θα οδηγήσει σε μαρασμό και ερημοποίηση των περιοχών τους, ενώ έκαναν λόγο για «εθνικό έγκλημα».



κουρσαρος αιγιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου